Nieuwbouw

Zomer 2024 is een moment waar we als school nu al naar uitkijken. Naar verwachting verhuizen we dan naar het nieuwe Kindcentrum Vroonermeer. In dezelfde vertrouwde buurt, maar volledig ingericht volgens onze visie op eigentijds onderwijs.

Lees verder
Sluiten

Nieuwbouw

Zomer 2024 is een moment waar we als school nu al naar uitkijken. Naar verwachting verhuizen we dan naar het nieuwe Kindcentrum Vroonermeer. In dezelfde vertrouwde buurt, maar volledig ingericht volgens onze visie op eigentijds onderwijs.

Het uitgangspunt is om een omgeving te creëren waarin de talenten van onze leerlingen en het team optimaal de ruimte krijgen. Een school waar kinderen vrij kunnen bewegen, spelen en samenwerken. De tijdlijn op deze pagina neemt je mee in onze reis van oud naar nieuw en alles wat we onder weg tegenkomen.

Voorjaar 2024

Als het af is

Een blik in de toekomst: zo komt de nieuwe Lispeltuut eruit te zien!

Onderwijs en kinderopvang samen onder één dak in Kindcentrum Vroonermeer.  Hier vind je straks speel- en leerpleinen waar kinderen samen spelen en werken. En niet te vergeten: groene schoolpleinen met het Tiny Forest op loopafstand.

Juli 2023

Een prachtig plaatje vanaf het dak van de nieuwe school!

April 2023

Rondleiding team

Woensdag 5 april zijn wij met het team op de bouwplaats geweest voor een kijkje in de nieuwe school! Bijgaand een impressie van  de middag en voortgang!
Februari 2023

Fruitbomen geplant

Woensdag 15 februari zijn vlakbij het Kindcentrum Vroonermeer 8 fruitbomen geplant. De eerste fruitboom werd vakkundig in de grond gezet door de leerlingen van basisscholen De Lispeltuut en Vroonermeerschool. Wij deden dit samen met wethouder Ad Jongenelen. Daarna onthulden wij samen een insectenhotel dat ervoor gaat zorgen dat insecten de plek met de appel- en perenbomen extra aantrekkelijk vinden. Een mooie eerste stap naar een groene omgeving rondom onze school!

21 november 2022

De eerste paal is de grond in!

Een mijlpaal voor ons en alle partijen die straks op deze mooie plek samenkomen. 400 kinderen van De Lispeltuut (SAKS), de Vroonermeerschool (Ronduit) en de Kinderkroon (Klein Alkmaar) waren erbij. De eerste palen werden in de grond geslagen, er werd gezongen en we stopten tijdscapsules in de grond.

November 2022

Ontwerpen van ons schoolplein

Leerlingen gingen aan de slag met het ontwerp van het nieuwe schoolplein. Ze maakten (3d) tekeningen, maquettes en knutselwerken. Het wordt in ieder geval een groen plein. De architect werkt verder vanuit deze ideeën.